13 неща, които искам дъщеря ми да знае, когато тръгва на училище


- Мамо, ти виждала ли си зелена котка?
- Не. Защо? А ти?
- Да. Нали в момента я рисувам.

1. Ти не си щъркел, не си зелка, не си семенце, което съм глътнала. Ти си плод на любовта между мен и баща ти.

2. Не всички хора ще те харесват. Учителите и съучениците ти също са хора. И това е нормално, защото някои самите себе си не харесват. А и ти не си шоколад.

3. Всяка кавга с учител, несправедлива оценка, несподелена любов, предателство, провал или разочарование идва, за да ти покажат колко силна можеш да си.

4. Не си загубенячка, ако в събота вечер четеш по химия, а не си с гадже на кино. Просто си човек със зона на комфорт, в която често се казва H2O, вместо вода.

5. Ако Мартин иска да види майкито ти, да препише домашното, праща ти бележки в час или ти се плези, усмихни му се. Но бягай далече от мъже без чувство за хумор.

6. Винаги помни научените уроци, за да не повтаряш грешките си.

7. Може да бягаш от часовете в училище заради гадже. Само не го прави често и се оглеждай като пресичаш.

8. Ти си най-красивата жена на света, независимо какво виждаш в огледалото. Та то е просто гладка полирана повърхнина (ще ти го каже учителката по физика), ще му вярваш ли?

9. Ще намериш много отговори в сърцето си. Единственото, което няма да намериш там, е логика. Логиката май се учеше в 10 клас.

10. Щом си добра по литература, няма нужда да се правиш на Рита Ора. Бъди себе си!

11. Ако се колебаеш дали да направиш нещо, или не, помисли как бих реагирала аз в двата случая. Това може да те насочи, но изборът остава само твой.

12. Влюбвай се всеки ден по малко – от понеделник до петък в математика и литература, през уикенда може и в мъж.

13. Вярвай в любовта, тъй както знаеш, че те обичам. Тя съществува - факт също като този, че си най-прекрасната на Земята и че имаш бенки там, където ангелите имат криле.

 

Вярвай в зелените котки и в това, че можеш да направиш всичко, което пожелаеш!




0 Коментари