10 причини да пием крафт бира

Любов в шише, или как всеки ден да ти е петък

Намираме се в разгара на бирена (р)еволюция. Ако не знаете какво е craft бира... Не, няма такъв вариант! Крафт пивото е изкуство в бутилка. И ако все още не сте заобичали тези специални бири, то ви даваме няколко причини да го направите.

# По-добър вкус
Защото... важно е качеството, а не количеството. Заради по-малкото производство, съставките, които се използват са със значително по-добро качество от тези в масовата бира.

# По-чист произход на съставките
Craft бирата е по-добра, защото пивоварите отделят повече време в търсене на качествени съставки.

# Огромен избор от вкусове
Безкрайни са, наистина. Разходете се до който и да е магазин за craft бира, за да погледнете какво всъщност се случва. Стените на тези магазини са Лувърът на хлема и малца.

# Тъмната страна е само в Star Wars. Бирата не е само тъмна и светла
Бирата е тъмна, светла, бяла, червена... Това се определя от количеството тъмен малц в състава. Тъмната бира може да е и ейл, и лагер. Не искаме да ви объркваме, но просто искаме да споменем, че Top notch пък е крафт лагер. За създаването й не се използва царевица, а чист малцуван ечемик, давайки усещането за крафт бира, но лекотата на добре познатия лагер.

# Здравей, добър дух!
Истина или се охмеляваш? Нека не се лъжем. Обичаме вкуса на бирата, но обичаме и онова развеселяване, което тя ни дава. И ако, за да му кажете здрасти отблизо, са ви нужни 4-5 масови бири, то понякога и само 1 бутилка с крафт дух е достатъчна, за да ви отведе на същото място.

# По-лек махмурлук
Заради по-чистите и по-качествени съставки, последствията ще бъдат по-леки от тези, които биха предизвикали масовите бири.

# Здравословни ползи
Чистите съставки и специфичните естествени добавки ни дават витамини, антиоксиданти и фибри, които не можем да си набавим от индустриалното пиво.

# Ще добиете практическо знание
Да си фен на бирата не означава само да я консумирате в убийствени количества. Означава да познавате спецификите на различните видове и сортове.

# Ще намерите вашата бира
Онази бира, която наистина ще ви стане любима. Която наистина ще търсите. Която отговаря на всички изисквания и няма да е "прекалено горчива", "прекалено водниста", "прекалено тъмна" или "прекалено газирана". Всичко ще бъде точно такова, каквото трябва да бъде. Всичко ще бъде Top notch. Знаете ли, че според речника Merriam Webster изразът „top notch“ има значение „the highest quality“.

# Бутилките
Вие виждали ли сте етикетите и бутилките? Жал ни е да ги изхвърлим, поради тази причина си правим и колекции с най-добрите. Да, подходящи са за декорация на дома и не, приятелите ви няма да ви сметнат за алкохолици, а ще се изкефят.

За дръзките. Без връзките.
Летенето. Свистенето.
За стъпката, но първата.
За глътката. Изпълва те.


0 Коментари