Как се преборих с опасните папилома вируси HPV 16 и HPV 18 и... защо минус е по-щастливо от плюс


22 юли. 48 минути преди 17 часа. 
Въртя листчето между пръстите си и поглеждам часовника. Никой не може да ме убеди, че физическата величина време е една и съща всеки ден на една и съща географска ширина. Вчера например погледнах часовника в 7:28 сутринта. 5 минути по-късно вече беше 8:23 и... закъснявах. А сега не мърдат, да им се не видят и скапаните стрелки! Секундите... разтегливи, мудни... лениви като капка лавандулов мед между палеца и показалеца. Език да прокараш по тях и той ще се зарази с бавност и ще ближе ей така.....

шшшшшшшшлллллллльььььььььоооооооооопппппппппппппппппп.

(усеща се като...) 3 часа по-късно... Вече е 17 часа. 
Проверявам резултатите си за HPV 16 и HPV 18. 
Отрицателни. И двата.
Има дни, които са хубави!

HPV 16 и HPV 18 – спокойно, светът няма да свърши!
„Спокойствие и само спокойствие!“ – казва любимият ми герой от детските книжки, който обожава да яде и постоянно мирише на машинно масло. За Карлсон от покрива иде реч, който никога няма да е застрашен от HPV 16, защото е мъж. Мъжете са само преносители. И както често се случва, жените си го отнасяме. HPV 16 и HPV 18 са т.нар. опасни щамове на папилома вирус, защото са предвестници на рак на шийката на матката. Предвестници обаче също е много, ама много разтегливо понятие. С редовни прегледи и изследвания – цитонамазка и колпоскопия, винаги ще държите нещата под контрол. 

Един лекар е по-добър от 100 форума! 
Д-р Карагьозор от клиника „Вита“ е един от най-добрите гинеколози, с които сме се запознавали vagina to face. Редом до него поставям д-р Данаил Илиев, при когото раждах в болница „Токуда“ и заради когото бих родила пак. Близнаци! 

Като при повечето добри лекари, и при д-р Карагьозов се чака за час дълго време. Може да се наложи да запишете посещение за след месеци. Няма страшно! Вирусът няма да се разсърди, нито ще нанесе някакви поражения! Приоритет в професионалната дейност на д-р Карагьозов е ранната диагностика на онкологичните заболявания на женската полова система. Освен добър гинеколог, е добър психолог и добър човек. Посреща ведро, обяснява подробно, отговаря на всички въпроси, изпраща с усмивка. Това е абсолютно нужно на жена, объркана, изплашена, току-що видяла плюсче срещу някой от опасните ракообразуващи щамове в резултатите си. 

Каква е тази гадина?

Всяка трета жена в Европейския съюз има някаква форма на папилома вирус и дори не подозира! Само че тази статистика никак не ме успокоява, когато се оказва, че аз съм третата. Балонът, който така плътно си градим цял живот, и наричаме „Това се случва на другите, не и на мен“, изведнъж се пука и оставаш незащитен. Опа! Случи се! Оказва се не само на мен. Малко по-късно научавам, че две мои близки приятелки са със същия вирус. Едната – успешно се е излекувала, при това много бързо, при това изненадвайки лекарите си! Другата минава през много емоционални терзания и търси своето лечение с хомеопатия.

Лечението, с което аз победих
Подсили тялото си – то ще се справи. Това важи за много заболявания, вируси и т.н. важи и когато трябва да катапултирате от тялото си HPV 16 и HPV 18. Аз точно това исках. По принцип съм гостоприемна. Кафе ще ви сваря, домашен хляб ще омеся, пържоли на тънко ще начукам, ще ги овкуся с мащерка и с чесън и ще зацвърчат приятно. Но ако си опасен щам – не те искам! 

#Хапчета
Едно от традиционните лечения в такива случаи е Кориолус. Започнах с това за 1 месец. След това обаче д-р Kарагьозов ми препоръча нещо по-добро (смея да твърдя, с оглед резултатите). AHCC – са четирите букви, които така и не можах да запомня, a ги произнасях и писах толкова много пъти. Става дума за иминостимулиращ продукт, под формата на таблетки. AHCC не са лекарство, а хранителна добавка, която подпомага общото състояние на организма при различни заболявания, свързани с нарушаване функцията на имунната система. Едни от най-честите заболявания по този повод са онкологичните, диабет, хепатит, автоимунните, инфекция с различни вируси като например HPV и други. Трябваше да ги приемам 3 месеца. Пих ги 4 – за всеки случай. Дозата е 3 бр. сутрин на гладно. Предлагат се в разфасовки от 60 (60 лв.) или 120 бр. (120 лв.). 

#Спрей 
Спрей Глизиген е другото, с което се грижих за себе си. Това е абсолютно безвредно, бих казала, леко спрейче, за външно приложение. Може да се ползва и при липса на усложнения, просто за поддържане на чиста среда и подхранване. Пръсках с него вечер преди лягане. Използвах една опаковка. Все си казвах да взема и втора, когато първата приключи... така и него направих. 

#Емоции и мислене
Казват, че компромисите са пътят към онколога. Правих ли много компромиси със себе си и собственото си щастие – да. А проблемите на физическото ни тяло никога не са свързани само с физиката. Вярвам, че заболяванията са отражение на вътрешното ни емоционално състояние и са „думите“ на тялото ни, което се опива да ни каже нещо. В случая много ясно разбрах какво иска да ми каже моето тяло и знам точно защо се появи този вирус, точно с тези евентуални последствия. Така че каквото и да се случи като здравословно затруднение, бих препоръчала да се замислим какво в живота ни не е наред, защо точно това, защо точно на това място. Защото изясняването на тази връзка би помогнало много за правилното и максимално резултатно лечение.



Почти година след едното плюсче видях две минусчета. И се убедих отново в максимата, че щастието не е да добавяш, а да отнемаш. В случая – беше много по-щастливо от +.

Усмихвайте се и ако имате въпроси - тук съм :)


7 Коментари

  1. Глизиген за какво точно помага? А за този папилор крем някакво мнение дали имате?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Papilor вече няма от къде да се закупи. Бях си поръчала една опаковка свърши ми исках да поръчам и втора но уви бяха свалили тоя продукт.Но като цяло облекчаваше дразненето но само до там. Нямах кондилом който да ми е паднал от него.

      Изтриване
  2. Здравейте, Росица.
    Бихте ли споделили коя марка AHCC сте ползвали?

    Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен блог, топ публикация! С удоволсвтие посещавам този сайт почти всеки ден! Успех в развитието!


    На село
    Град Кюстендил Овощната градина на България

    ОтговорИзтриване
  4. когато чета тази публикация,ми става едно хубаво и леко на душата,важно е да не се отчайваме,има светлина,вярвам в това.....Благодаря за споделената история!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9:28

    Здравейте. Аз се сблъсках с същото. Имам в къщи добавките AHCC и се замислям дали да започна да ги пия,безвредни ли са? Само сутрин по 3 ли сте приемали?

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте! И аз се интересувам коя марка АНСС сте ползвали, защото има разлика в грамажа активно вещество. Вече опитах какви ли не други варианти за подсилване на имунната система без ефект и Вие ми вдъхнахте надежда.

    ОтговорИзтриване